Raadhuskælderen – Fra larmende til hyggeligt miljø

Restauranten Raadhuskælderen i Roskilde. Spisearealer og nyt akustisk loft bestående af hvide soundscapes-paneler. Alle akustiske produkter er lavet af Intelligent Space (INSP)

Kunderne bliver længere, nyder deres tid mere, forbruger mere og kommer oftere igen

Restaurant “Raadhuskælderen” holder til huse direkte under det gamle, historiske rådhus i Roskilde. Det blev bygget i 1880erne og er i dag et unikt sted, hvor man kan mærke historiens vingesus. Stedet er ideelt for en restaurant på grund af den lange entre og gangareal, båse på hver side af gangen, et skjult køkken og hårde, flotte stenoverflader fra den mere end hundrede år gamle byggeperiode. De hårde overflader er charmerende, men de bevirker også at samtale og diskussion bevæger sig rundt i komplekse geometriske mønstre, der skaber lang efterklangstid og en taleforståelse, der sjældent er ideel for selskaber.

Opgaven var dobbelt: Gør restauranten generelt til en mere afslappet og personlig oplevelse, og gør enden af restauranten særligt egnet til familie- og forretningsselskaber. Løsningen: Intelligent Space integrerede god akustik uden at påvirke den århundrede-gamle, rustikke charme ved at lime Soundscapes™ til loftet mellem loftbjælkerne. Derudover placerede Intelligent Space tematisk udvalgte akustiske billeder på væggene og så godt som usynlige akustiske materialer rundt om i rummet, hvor det var muligt.   

Hemmeligheden bag løsningen: I travle eller fyldte miljøer taler folk lavere og mere afslappet, hvis akustikken er god, og de kan blive hørt – det bliver en selvforstærkende proces. Marginale forbedringer af akustikken gør en relativt stor forskel for lydniveauet, når den menneskelige faktor er i spil!

Fordele

Rådhuskælderen i Roskilde. Billede af væghængte akustiske paneler med print og vinreoler. Alle akustiske produkter fra Intelligent Space (INSP)
Rådhuskælderen i Roskilde. Spiseborde med hvide akustiske paneler i loftet. Alle akustiske produkter fra Intelligent Space (INSP)
Rådhuskælderen i Roskilde. Spiseborde medUdsyn til restauranten og en tjener, der går i baggrunden. Der er hvide akustiske paneler i loftet. Alle akustiske produkter fra Intelligent Space (INSP)
Rådhuskælderen i Roskilde. Barområde med hvide akustiske paneler i loftet. Alle akustiske produkter fra Intelligent Space (INSP)