Uddannelse? Hvad skal man vælge?

Student med bøger
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email

Så snart de unge mennesker er færdige med folkeskolen, er de under et enormt pres for at vælge en uddannelsesvej. Det kan være utroligt svært for unge mennesker at navigere i, da de måske endnu ikke har en klar fornemmelse af deres interesser eller af, hvad de ønsker at gøre med deres liv. Presset for at træffe en beslutning kan føre til angst og stress, og det kan være med til at presse de unge mennesker til at vælge en uddannelse, der ikke passer dem. Dette pres er uretfærdigt og unødvendigt. Unge mennesker bør have tid og plads til at udforske deres muligheder og finde ud af, hvad de ønsker at gøre med deres liv. På et eller andet tidspunkt skal de dog tage et valg og derfor har vi skrevet denne artikel, så de kan finde inspiration som kan være med til at informere dem om deres muligheder og i sidste ende, tage en endelig beslutning.

Prøv nogle af de forskellige uddannelser

Mange uddannelsessteder tilbyder, at man kan få lov at prøve de forskellige uddannelser, inden man tager sit valg. Især erhvervsskoler er gode til dette og ofte tager man en uge på en uddannelse og herefter en uge på en anden uddannelse. Dette er en god måde at snuse til de forskellige uddannelser inden man skal tage et valg. Ved at prøve dem af, kan de unge få en fornemmelse for, om uddannelsen en mulighed for dem.

Prøv et vikarbureau

En anden måde man kan få noget erfaring og en fornemmelse for, om et specifikt område er noget for den unge, er ved at melde sig ind i et vikarbureau. Her bliver man sendt ud i forskellige former for jobs og får dermed prøvet en masse ting af. Udover at snuse til forskellige brancher, får man også erhvervserfaring, som mange kommende arbejdsgivere efterspørger og bedst af alt, så tjener man også penge samtidig.

Brug internettet til at finde inspiration

Internettet indeholder alt hvad man kan forestille sig og man kan derfor også finde inspiration til at vælge en uddannelse. En hjemmeside som Inspirationshuset har artikler om forskellige emner, som kan inspirere, ligesom at der findes hjemmeside med fokus på uddannelse, og som indeholder historier og vidnesbyrd fra tidligere elever. Alt det kan være det, den unge har brug for, for at kunne tage et informeret valg omkring deres uddannelse og ikke fordi at deres vejleder, familie og venner, presser dem til at tage et hurtigt valg.

Nyeste artikler

Flot fastelavnstønde

Den store guide til fastelavnstønder

Fastelavn er en festlig tid i Danmark, fyldt med traditioner, familiehygge og selvfølgelig fastelavnstønder. Denne guide vil tage dig gennem alt, hvad du behøver at