Coloplast – fremtidens åbne kontor

Åbne kontorer - Store udfordringer

Coloplast har til huse i de oprindelige produktionsfaciliteter i Humlebæk i Nordsjælland. Henvendelsen til os kom efter at en arbejdspladsvurdering påpegede væsentlige gener i forbindelse med støj og dårlig akustik. Løsningen tog udgangspunkt i en analyse af den dynamik og de konkrete gener, der lod sig identificere, og det udmundede i et katalog over løsninger specifikt til virksomheden.

Løsningen bestod bl.a. af: 

Præsentationboards i 12 mm PET til udviklingsafdelingen. Disse erstatter brandbare foamboards, som afdelingen har benyttet i en årrække.
 
Akustisk diskretionsmarkering på indvendige glasfacader. For at tage de oprindelige produktionslokaler i brug til kontorer er der etableret en lang række glasfacader til etablering af kontorer i de store indvendige arealer. Vi erstattede diskretionsfolie med en 12 mm konturskåret absorbent, der både giver den ønskede diskretion, men samtidig skaber udmærket akustik i kontoret.
 
Ident til mødelokaler. De små mødelokaler havde en akustiskudfordring i de korte refleksioner, der især påvirkede taleforståelsen. Til mødelokalerne leverede vi en konturskåret ident i egetræsramme, hvilket løste problemet.
 
Rumdeler til åbent kontorlandskab. Vi leverede konturskårede rumdelere nedhængt fra loftet. På den måde reguleres akustikken effektivt samtidigt med at de enkelte teams markeres visuelt.
 
Desværre tillader Coloplast af sikkerhedsgrunde ikke, at vi tager fotos i bygningen, men de har tilladt os at bruge dem som reference.

Fordele

Illustration af specialdesignede akustiske Soundscapes™-paneler i egetræsrammer i et mødelokale hos Coloplast. Alle rettigheder tilhører Intelligent Space.