Skovlyskolen – Sikkerhed og udvidede læringsmuligheder

Picture of the main entrance to Skovlyskolen where Intelligent Space has made acoustic solutions. The school is drawn by Halldor Gunnløgsson.

Asbestrenovering skaber nye undervisningszoner

Skovlyskolen i Rudersdal Kommune er designet af den kendte danske arkitekt Halldor Gunnløgsson. Loftet i den lange hovedgang bestod oprindeligt af flotte, men blottede og asbestholdige, eternitplader, der var typiske for bygningens samtid. Nu til dags er asbestrenovering dog et krav i offentligt dansk byggeri, og det er ofte en dyr og langsom affære, der inkluderer både afskaffelse og erstatning af asbesten.

Ved at arbejde tæt op af de ansvarlige arkitekter lykkedes det Intelligent Space at udvikle en ny og økonomieffektiv tilgang til asbestrenovering. I stedet for at fjerne loftpladerne forseglede Intelligent Space pladerne med letvægts Soundscapes-paneler, der kunne monteres direkte på eternitten uden at bryde den. Disse blev designede til at ligne originalerne på en prik og til at passe perfekt under de originale paneler. De fremhæver den originale arkitekturs simplicitet, og de er både sikre og lette at rengøre.

De nye lofter blev supplerede af indrammede og transportable akustiske opslagstavler, der blev hængt på væggene i hovedgangen og i nogle klasselokaler. Disse giver mulighed for en helt ny undervisnings- og legefunktionalitet i gangen på grund af den markant forbedrede akustik og muligheden for at inddrage vægarealerne. God lyd er en beviselig forudsætning for gode læringsmiljøer, og det er et godt værktøj til at øge undervisningsfleksibiliteten.

Fordele

Acoustic and sustainable acoustic PET ceilings at Skovly Skolen. Made by Intelligent Space (INSP)
Architecturally pleasing picture of a ceiling made from wooden frames and acoustic PET panels. Det acoustic panels conceal asbestos slabs. All acoustic solutions made by Intelligent Space. Picture is taken on Skovlyskolen.
Hallway at Skovlyskolen with acoustic bulletin boards from Intelligent Space (INSP). Bulletin boards are framed in aluminium frames. On the boards, kids drawings are hanging.
Hallway at Skovlyskolen with acoustic bulletin boards from Intelligent Space (INSP). Bulletin boards are framed in aluminium frames. On the boards, kids drawings are hanging.
Girl walking down architect drawn hallway at Skovly Skolen with acoustic ceiling and acoustic bulletin boards in frames. All acoustic products made by Intelligent Space (INSP)
Acoustic bulletin board at Skovly Skolen and metal frame details