Historien

“Hvor klassisk håndværk går hånd i hånd med moderne teknologi for at skabe højkvalitets akustiske løsninger med smukke designs”

Beautiful materials, acoustic solutions, sustainability, sustainable materials, wool

Filtning er et gammelt håndværk, hvor man omhyggeligt gnider fåreuld eller planteuld sammen med hånden og kun tilføjer vand og sæbe undervejs i processen. Efterhånden som fibrene bliver filtet ind i hinanden, danner de til sidst et tekstil kaldet “filt”.

Filt har været anvendt siden 6000 f.Kr. Det har gennem århundreder været brugt til at lave tøj og isolere huse, da filt har en unik styrke og isoleringskvalitet. Senere er det i stigende grad blevet brugt til at absorbere støj og forbedre lyd i bygninger, da dets akustiske egenskaber er uovertrufne.

Vores akustiske løsninger er baserede på denne ældgamle tradition. Vi bruger dog ikke uld eller dyrehår men granulat fra genanvendte plastflasker, og den manuelle filtning er blevet erstattet af avanceret teknologi.

Ja, du læste rigtigt! Plastflasker indsamlet fra vores omgivelser og omdannes mekanisk til et fiber, der ligner dyrehår. Det opvarmes herefter og “filtes” i en maskinproces, hvilket resulterer i et produkt med samme unikke akustiske egenskaber som den originale filt og med mangfoldige designmuligheder.

Naturen giver os ofte de enkleste og bedste modeller til løsningen af de mest avancerede problemer, og vores produkter har uovertrufne akustiske egenskaber og designmuligheder.

Ligesom filt er udviklet til at skabe de bedste og mest fleksible levevilkår for nomadiske stammer, hvis fysiske udfordringer ændrer sig konstant, er vores mål at levere små, men meningsfulde, byggesten til det moderne samfund; nu og i fremtiden.

Luk menu