Akademiet – Ophævelse af den musikalske oplevelse

Room at the music and performance school 'Akademiet' in Copenhagen. White acoustic panels on the wall. All acoustics made by Intelligent Space (INSP)

Differentieret, økonomieffektiv løsning til den udøvende kunst

Akademiet på Nørrebro uddanner musikere, dansere og skuespillere. I samtlige udøvende kunstarter er god akustik kritisk, men i musikproduktion er det ikke kun kritisk; det er en absolut nødvendighed. I efteråret 2019 overtog Akademiet en gammel industribygning. De havde derfor brug for nye interiørløsninger, der kunne leve op til både undervisnings- og aktivitetskravene i de meget forskellige rum.

Hvert rum blev udstyret med Soundscapes™-akustikpaneler, der blev skåret og placeret forsigtigt rundt om på vægge og i lofter i relation til rummenes intenderede egenskaber. Intelligent Spaces 40mm Soundscapes™-paneler er akustisk klasse A, ligesom mange andre paneler på markedet, men de har den unikke egenskab, at de fremhæver en smule mere i den høje del af frekvensspektret (4000-6000 hertz). Dette bevirker, at overtoner i musik (og i tale) kan skære igennem lydbilledet, mens uønskede frekvenser tones ned. Dette er en vigtig nøgle til opnåelsen af høj taleforståelse og til klarhed i musikproduktion.

En hurtig tur gennem akademiet giver et klart indtryk af fordelene ved de forskellige tilgange til akustik og af muligheden for at arbejde professionelt med lyd på mindre budgetter.

Fordele

Musikstudie hos musik- og performanceskolen 'Akademiet'. Hvide akustiske paneler på vægge og lofter. Alle akustiske produkter er lavet af Intelligent Space (INSP)
Klasselokale hos musik- og performanceskolen 'Akademiet'. Hvide akustiske paneler på vægge. Alle akustiske produkter er lavet af Intelligent Space (INSP)
Læserum hos musik- og performanceskolen 'Akademiet'. Hvide akustiske paneler på vægge. Alle akustiske produkter er lavet af Intelligent Space (INSP)
Musikstudie hos musik- og performanceskolen 'Akademiet'. Hvide akustiske paneler på vægge og loft. Alle akustiske produkter er lavet af Intelligent Space (INSP)
Klasselokale hos musik- og performanceskolen 'Akademiet'. Hvide akustiske paneler på vægge. Alle akustiske produkter er lavet af Intelligent Space (INSP)
Kontor hos musik- og performanceskolen 'Akademiet'. Hvide akustiske paneler på vægge. Alle akustiske produkter er lavet af Intelligent Space (INSP)